REPORTAGE – DEN LÄRANDE LÄRAREN

Tülay Gürgün är modersmålslärare och mediepedagog på Grindtorpsskolan i Alby. Till skillnad från de flesta andra lärare ägnar hon nästan all sin fritid åt att ta in information från den digitala världen. På sin blogg samlar hon allt som kan vara av intresse för pedagoger i form av övningar och pedagogiska spel. Hon tycker att hela synsättet på hur lärare kan fortbildas inom det här området måste förändras.

– Det går inte att bara lita på sina gamla kunskaper och göra ett jobb. Som lärare måste man kompetensutveckla sig hela tiden, säger Tülay.

Programmet ser du i sin helhet på UR.se

One comment

  1. Gunnar Cardell

    När jag ser filmen dyker det hela tiden upp frågor och invändningar i mitt huvud. Jag får en väldigt enkel bild av läraryrket uppmålad framför mig av en entusiastisk lärare – eller är hon rent av fanatisk? Fanatiker med förenklad verklighetssyn är farliga. Detta gäller även i skolan!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>