ATT LÄRA TILL LÄRARE
– EN FRÅGA OM MENINGSFULLHET

Gennet Sätherlund. Foto: Lil Trulson /UR
Gennet Sätherlund. Foto: Lil Trulson /UR

Jag är gymnasielärare sedan 21 år och undervisar i samhällskunskap och engelska. Sedan år 2014 är jag även förstelärare med uppdraget att vara pedagogisk coach för nyanställda lärare och ansvarar även för samordningen av praktiken på min skola för lärarstudenter som läser vid SU.
Som lärarstudent har du mycket att tänka på, och en av de tre viktigaste sakerna att tänka på i undervisningen är hur du kan undervisa för att eleverna ska finna det meningsfullt. Blir eleverna engagerade kan de komma längre i sin utveckling. Att skapa meningsfullhet handlar bl.a. om att ta sin utgångspunkt i elevens verklighet. Det kan handla om att ges möjlighet att förstå och analysera en fråga utifrån sina egna förutsättningar. Vill du veta mer om min undervisning kan du besöka min blogg , där jag bl.a. skriver om hur jag gör i min undervisning och hur jag tänker kring detta.

Gennet Sätherlund

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>