DET KOLLEGIALA ARBETET

Martin Younakhir. Foto: Lil Trulson/UR
Martin Younakhir. Foto: Lil Trulson/UR

I dagens skola, med dagens utformning samt krav så känns det extraordinärt för en pedagog som mig att jobba för elevfrämjande samt välmående.


Samarbetet mellan kollegorna var något som togs upp under inspelningen, en sekvens jag återigen skulle vilja belysa vikten av, en sekvens som banar upp för just elevernas välmående. Det finns så mycket att lära sig från sin/a kollega/or. Som lärare är det oerhört viktigt med utvidgade vyer, både i sitt eget ämne samt andra ämnen. Till exempel, slå ihop en bild- med en NO lektion, vad får eleven ut utav det? Jo, en bred förståelse som egentligen går hand i hand, en molekyl som skall exempelvis observeras under NO:n för att sedan ingå i ett bildkollage baserat på molekylens utveckling på bildlektionen. För att sådana förutsättningar ska fungera så krävs det att två pedagoger (med två helt olika ämnen egentligen) samarbetar, på så sätt blir det roligt samt lärorik både för eleven och läraren. Just saying..

Martin Younakhir

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>