Om oss

#Lärlabbet startar i Kunskapskanalen och på UR.se under hösten 2015!

I nära dialog med yrkesverksamma lärare och skolledare har Lärlabbet som mål att bli den främsta dialogpartnern om skola och lärande.

Vi vill visa på möjligheter till ständig yrkesutveckling hos lärare och skolledare. Programmet ska ha ett tydligt fokus på kompetensutveckling och kollegialt lärande.

I Lärlabbet får pedagoger och skolledare fördjupning, dialog och diskussion kring aktuella ämnen och teman inom skolvärlden; forskning och beprövad erfarenhet.

Och här på bloggen kan du följa redaktionens arbete!


Vill du komma i kontakt med redaktionen? Mejla till larlabbet@ur.se!

Katja Troell
Projektledare som efter 23 år i branschen står inför min viktigaste och roligaste produktion någonsin. Bokslukare som på fritiden påminner något om Snusmumriken.

Isabella Grybe
Programledare. Jag har tidigare bla arbetat med ”Världens bästa skitskola”, en programserie om hur alla politiska reformer de senaste 20 åren har påverkat den svenska skolan och ”Rektorerna”, en dokumentärserie om skolledarnas förutsättningar och ledarskap i den svenska skolan. Ser så fram emot att nu få djupdyka i ämnen och frågeställningar som direkt berör och engagerar lärare och pedagoger.

Hanna Roos
Redaktör. Jag tycker att det är ett privilegium att få jobba med Lärlabbet. Att få ta del av och förvalta alla kompetenta, kunniga och engagerade lärares tankar och idéer är fantastiskt. Min ambition är att allt detta ska gå igenom rutan och entusiasmera er som tittar till att fortsätta lära av varandra.

Erik Almgren
Researcher. I nära samarbete med den övriga redaktionen tar jag fram programmets kommande panel bestående av såväl pedagoger som experter och forskare.

Susanne Skata
Inslagsproducent. Tillsammans med redaktören Daniel reser vi runt i Sverige och möter de pedagoger som delar med sig av sina utmaningar i vardagen. Jag är med och skriver manus och filmar och redigerar inslagen.

Daniel Persson-Mora
Inslagsproducent. Jag har tidigare jobbat som både reporter och programledare för radioprogrammet Skolministeriet sedan 2009. Nu kliver jag över från radio till tv vilket jag verkligen har sett fram emot. Tillsammans med Susanne Skata hoppas jag kunna hitta de mest relevanta berättelserna från skolans värld.

Jenny Reichwald
Mediepedagog med en bakgrund som sv/eng- lärare åk 4-9.
Mitt intresse för tv-mediet, lärande och mediepedagogik har tagit mig till UR där jag jobbar med hela processen från tidiga idéer till färdiga program. I redaktionen kommer jag att bidra med pedagogiska funderingar, dialog och kommunikation samt vara representant för @UR_pedagogerna.

Åsa Hemborg
Projektutvecklare med fokus på målgruppen verksamma lärare och förskollärare, samt lärarutbildning för UR:s räkning. Sedan nästan tio år har jag följt lärarfrågor i mitt uppdrag att omvärldbevaka och aldrig har det känts så spännande som nu. I redaktionen kommer jag framför allt att ansvara för referensgruppen och kommunikationen med er tillsammans med Jenny.

Anna Wennergren
Webbredaktör med fokus på pedagogiska frågor. Som webbredaktör bidrar jag även med att skapa inspirationssidor på utvalda teman, som förekommer i programserien Lärlabbet. Inspirationssidorna är tänkta att visa på ett tydligt HUR man kan arbeta med URs program, med det kollegiala lärandet i fokus.

Jesper Gimling Shaftoe
Projektkoordinator. Bistår med mycket praktiskt, vare sig det är boka resor eller ha kontakt med medverkande. Fotar och redigerar även eftersnacket som går upp på vår webb. Är väldigt glad över att få vara delaktig i ett spännande och viktigt projekt som detta.

Carin Evander
Projektkoordinator och scripta. Jag planerar och gör scheman för inspelningsdagarna och i studion är jag scripta, den som håller koll på tiderna i körschemat. Jag har kontakt med de medverkande gällande resor och via mig får de all praktisk info inför inspelningen.

4 comments

 1. Freddie

  Hej! Har precis fått nys om den här sidan (gör mitt sista år på lärarutildningen just nu), och jag ville bara tacka för så himla bra reportage och matnyttiga saker jag tar med mig inför mitt framtida yrke som jag fått med mig genom att klicka runt på hemsidan. Hoppas det fortsätter såhär. Tusen tusen tack!

  • Lärlabbet

   Hej Freddie! Vad roligt att du gillar vår sida! Välkommen att följa oss även på Facebook och Twitter. Kom gärna med tankar och idéer om vad vi ska fokusera på framöver och hur vi kan förbättra våra program. Trevlig helg! /Erik #lärlabbet

 2. Josefine Hulthén Åkerblom

  Hej! Jag har försökt nå er via mail men mailet vill inte gå fram så jag ställer min fråga här istället 🙂

  Jag arbetar som redaktör för Pedagog Skåne Nordväst som är en sajt för pedagoger, främst i regionen Skåne nordväst. Vi skulle vilja synliggöra ert fina reportage om Välkomsten i Helsingborg via vår sajt och jag undrar om jag får lov att bädda in videoklippet direkt på vår sajt? Självklart med källhänvisning och länk till Lärlabbet.

  Med vänliga hälsningar Josefine

  • Lärlabbet

   Hej Josefin,
   Vad kul att ni uppskattar reportaget! Självklart får ni gärna synliggöra detta på er sida och även bädda in klippet!

   Allt gott!
   /Erik

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>