Om oss

#Lärlabbet ser du på onsdagar i SVT och på UR.se !

I nära dialog med yrkesverksamma lärare och skolledare har Lärlabbet som mål att bli den främsta dialogpartnern om skola och lärande.

Vi vill visa på möjligheter till ständig yrkesutveckling hos lärare och skolledare. Programmet ska ha ett tydligt fokus på kompetensutveckling och kollegialt lärande.

I Lärlabbet får pedagoger och skolledare fördjupning, dialog och diskussion kring aktuella ämnen och teman inom skolvärlden; forskning och beprövad erfarenhet.


Vill du komma i kontakt med redaktionen? Mejla till larlabbet@ur.se!

Katja Troell
Projektledare som efter 23 år i branschen nu gör min viktigaste och roligaste produktion någonsin. Bokslukare som på fritiden påminner något om Snusmumriken.

Jenny Reichwald
Programledare och redaktör. Mer info kommer inom kort.

Erik Almgren
Producent. Mer info kommer inom kort.

Mikael Blommé
Fotograf och redigerare. Mer info kommer inom kort.

Susanne Skata
Inslagsproducent, fotograf och redigerare

Wivan Nygård Fagerudd
Inslagsproducent. Mer info kommer inom kort.

Jesper Gimling Shaftoe
Inslagsproducent. Mer info kommer inom kort.

Åsa Hemborg
Projektutvecklare med fokus på målgruppen verksamma lärare och förskollärare, samt lärarutbildning för UR:s räkning. Sedan nästan tio år har jag följt lärarfrågor i mitt uppdrag att omvärldsbevaka och aldrig har det känts så spännande som nu.

Fredrik Vest
Projektkoordinator. Mer info kommer inom kort.

Laila Lorion
Researcher. Mer info kommer inom kort.

4 comments

 1. Freddie

  Hej! Har precis fått nys om den här sidan (gör mitt sista år på lärarutildningen just nu), och jag ville bara tacka för så himla bra reportage och matnyttiga saker jag tar med mig inför mitt framtida yrke som jag fått med mig genom att klicka runt på hemsidan. Hoppas det fortsätter såhär. Tusen tusen tack!

  • Lärlabbet

   Hej Freddie! Vad roligt att du gillar vår sida! Välkommen att följa oss även på Facebook och Twitter. Kom gärna med tankar och idéer om vad vi ska fokusera på framöver och hur vi kan förbättra våra program. Trevlig helg! /Erik #lärlabbet

 2. Josefine Hulthén Åkerblom

  Hej! Jag har försökt nå er via mail men mailet vill inte gå fram så jag ställer min fråga här istället 🙂

  Jag arbetar som redaktör för Pedagog Skåne Nordväst som är en sajt för pedagoger, främst i regionen Skåne nordväst. Vi skulle vilja synliggöra ert fina reportage om Välkomsten i Helsingborg via vår sajt och jag undrar om jag får lov att bädda in videoklippet direkt på vår sajt? Självklart med källhänvisning och länk till Lärlabbet.

  Med vänliga hälsningar Josefine

  • Lärlabbet

   Hej Josefin,
   Vad kul att ni uppskattar reportaget! Självklart får ni gärna synliggöra detta på er sida och även bädda in klippet!

   Allt gott!
   /Erik

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>