Dela upp längre texter i olika steg

När du ska läsa en längre text kan det hjälpa att göra det i olika steg. Börja med att läsa rubriker och titta på bilderna. Läs sedan varje stycke var för sig och skriv sedan en sammanfattning om vad texten handlar om. Använd dina egna ord, då fastnar kunskapen bättre!

4 Comments

 • Tamina 3 år sen

  Hej!!!
  Jag håller på att lära mig engelska och har det väldigt svårt. Har ni tips o råd om hur jag ska göra så att jag kan lära mig lättare o att kunna prata???

  En tokig tjej

 • orkaplugga 3 år sen

  Hej Tamina! Vad roligt att du håller på att lära dig engelska! Har du testat några av de här tipsen? http://bloggar.ur.se/orkaplugga/tag/plugga-sprak/. Det handlar bland annat om hur man kan plugga glosor på olika sätt och hur du kan göra språkplugget roligare och mer effektivt. Hör gärna av dig och berätta hur det går! Lycka till! Hälsar Mette på Orkaplugga-redaktionen

 • En del texter tjanar pa att skrivas som instruktioner. Punktlistor ar bra for att visa olika steg som lasare ska utfora eller saker du bor tanka pa.

Kommentera