Varför blir vi stressade?

Stress är kroppens sätt att förbereda sig för en utmaning. Problemet är inte den kortvariga stressen, utan långvarig stress då kroppen aldrig hinner återhämta sig, förklarar psykologen Fredrik Livheim.

ORKA PLUGGA är en satsning på studieteknik från UR. Här hittar du tips på strategier och metoder som hjälper dig att träna minnet, förenkla läsningen, felsöka i matten och förstå kunskapskraven. Här hittar du också tips på olika pluggvanor som gör det lättare att komma igång och planera tiden när du ska plugga.

Många av tipsen går att använda i flera ämnen, både i och utanför skolan, så testa dig fram och se vilka du gillar bäst. Och kom ihåg – det handlar inte om talang, utan om att hitta bra strategier som passar just dig!

Kategori:

Hantera stressen

Taggar:

1 Comment

  • Igen, gor en sak i taget. Du kan faktisk bara gora en sak i taget. Om du forsoker gora flera saker samtidigt tar det bara langre tid, du blir splittrad och det tar mer energi.

Kommentera