Klass 3-4 ett gäng med mycket fantasi

Klass 3-4 på Sameskolan, Gällivare

Radioskrivarklubbens berättarverkstäder på Sameskolan i Gällivare fortsätter. Idag var det klass 3-4 som fick en utmaning. Det visade sig vara ett gäng med härlig fantasi. Under en förmiddag jobbade man fram inledningar till tre berättelser som alla kan bli fantastiska radioäventyr på samiska.

Så här blev byggbitarna:

1. KATTEN MISSE kan flyga, har bara ett öra för det ena flög av när han flög för fort. Rädd för träd, tror att han blir jagad. Kompisen HUNDEN NISSE köper spel, spelar monopol. Rädd för skedar, kan bli osynlig. Gillar inte kniv-mot-tallrik-ljud, då blir hon rädd och springer. Bra uppfinnare. HÖGSTA ÖNSKAN att rädda en tiger i Sydafrika som håller på att sjunka i kvicksand. STÖRSTA RÄDSLA dom är väldigt rädda för lejon. PLATS. När berättelsen börjar är de i New York

2. STALLO är dum, ful och rik och lättlurad. Han vill äta upp folk. KOMPIS ÄR JULTOMTEN som är en liten mus, jättetjock. Rullar över sina fiender. HÖGSTA ÖNSKAN. Dom är på hemligt möte på IKEA för de vill köpa en magisk säng. STÖRSTA RÄDSLA är flugor som släpper ut larver innanför huden. PLATS Antarktis och fiskar.

3. KUNG BYXLÖS som är en drottning (Margareta) gillar att sy och sticka och dansar street dance. Hon är rädd för luft och lever i en glasburk. KOMPIS UGGLAN KALLE som har glasögon, snabb, smart. Flyger inte utan springer. Kan prata. HÖGSTA ÖNSKAN resa till Hawaii för de behöver värme. Bor på Arktis. STÖRSTA RÄDSLA. De är jätterädda för att flyga.

Efter en stunds skrivarbete presenterade varje grupp – under skratt och applåder – hur de tänkte sig att berättelserna ska utvecklas. Samtliga berättelser är fantasirika, roliga och fyllda med överraskningar.

Jag och medproducent Per Jonas Partapuoli lämnade klassen för att jobba fram radiomanus. Kvar lämnade vi ett uppdrag till eleverna att rita/måla bilder till sina berättelser och tillsammans med musiklärare Mandy Senger hitta på sångtexter till varje berättelse.

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>