Magiskt rymdäventyr från Spånga

Enbacksskolan 04

En rymdvarelse spelar huvudrollen i berättelsen ”Utomjordingen och trollerikonsten” som klass 3 på Enbacksskolan i Spånga hittat på. Utomjordingen är ensam och frusen och längtar efter sällskap och värme. En dag möter utomjordingen en trollkarl som lovar att lära ut några trollerikonster. Men då dyker några illasinnade rymdbanditer upp.

–          Utomjordingen är grön och har tre ögon, berättar barnen när Radioskrivarklubben hälsar på. Den längtar efter de fyra elementen, luft, vatten, eld och vatten för han tycker det är så kallt och tråkigt där ute i rymden.

Det var vid en berättarverkstad på Berättarministeriet i Husby som äventyret föddes. Barnen fick komma med förslag om karaktärer och handling och sedan röstade man. Resultatet blev Utomjordingen och trollerikonsten. Sedan dess har eleverna skrivit egna fortsättningar och snart ska de försöka att hitta på en sång till berättelsen också. I höst kan du höra äventyret i radio.

–          Det är kul att hitta på tillsammans, man får använda sin fantasi.

One comment

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>