Färingsö i Radioskrivarklubben

Färingsö 3 blå

Klass 3 Blå, Stenhamraskolan, Färingsö är ett gäng med härlig fantasi.

Det är barn i klass 3Stenhamraskolan i Färingsö, Ekerö utanför Stockholm som kommer att stå för fantasin i Radioskrivarklubben svenska 2015.

Först ut var klass 3 Blå och den gruppen har inga problem med fantasin. Galant jobbade de fram underlag till tre berättelser som kan bli härliga radioäventyr:

  • Roboten och larven – om roboten Jens som är svart och kaxig, men innerst inne feg och rädd. Och Breakdance-larven Jocke som är en hen. Tillsammans måste de besegra trollkarlen Zhaio som stjäl människors fantasi och låser in i en bok.
  • Almenacka och hästen Im – om Almenackan Vet inte som samlar namn, är glömsk och är en notorisk ficktjuv i hemlighet. Och kompisen den talande hästen Im som lider av höjdskräck. De måste kämpa mot enhörningen Maj-Gull och Gangster-Ankorna som vill bestämma över allt vatten i världen.
  • Tacosen och Detective Waffle – ett klassiskt triangelkärleksdrama med svartsjuka, missförstånd och förvecklingar. I centrum står den vackra Burritosen Bella, en blondin med knallrött läppstift.

Fler berättelser från Stenhamraskolan kommer under denna vecka. Inspelning av skådespelarröster är planerat till början av juni. Till hösten blir det sannolikt en ny kurs på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

IMG_2115

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>