Glada inspelningar på Stenhamraskolan

Stenhamra 01

Det var skratt, fniss och sång när Radioskrivarklubben gjorde inspelningar på Stenhamraskolan på Färingsö utanför Stockholm på onsdagen. Det är barnen i klass 3 blå, klass 3, gul och klass 3 röd som är författare i Radioskrivarklubben 2015.

Det startade med berättarverkstäder för en dryg månad sedan. Sedan dess har barnens fantasier utvecklats till radiomanus som barnen har läst, haft lite synpunkter på och slutligen godkänt.

I varje berättelse ska också finnas en sång och barnen på Stenhamraskolan har skrivit massor av roliga sångtexter. Några framfördes och spelades in i Radioskrivarklubbens bandspelare denna dag.

Imorgon fredag kommer skådespelarna Carl Jacobson och Tina Råberg till studio på UR för att med sina röster gestalta barnens berättelser.

Därefter parkeras projektet till september då studenter på Kungliga Musikhögskolan tar stafettpinnen och ska gjuta liv i berättelserna med ljudeffekter och musik.

Något att se fram mot.

Glad sommar säger vi på Radioskrivarklubben till alla härliga barn på Stenhamraskolan.

Stenhamra 02 Stenhamra 03 Stenhamra 04 Stenhamra 05 Stenhamra 06

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>