Radioskrivarklubben på finska

Finska 1

Gänget som gör Radioskrivarklubben på finska. Dan Görgü, Tuomas Ojala, Anders Edgren, Sannamari Patjas och Kaarina Wallin. Foto och ljud: Jocke Davidsson.

Kära radioälskare, nu finns ett nytt projekt att längta till – Radioskrivarklubben på finska. Det började i slutet av maj på Sverigefinska skolan i Stockholm. Barnen delade frikostigt med sig av sin fantasi vilket mynnade ut i sex fantastiska radioäventyr. Det handlar om supersnabba sköldpaddor, talande böcker, levande fotbollar och en och annan ond karaktär.

Under sommaren har barnens fantasi utvecklats till radiomanus och på tisdagen fick alla karaktärer röster.

  • Det här var verkligen roligt, säger producenten Kaarina Wallin efter inspelningen i UR-studion. Det kommer att bli jätteroliga program.

Radioskrivarklubben finska är också en kurs på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm under hösten. Det innebär att studenter på Musikhögskolan gör effektläggning och komponerar musik till barnens berättelser. Följ den kreativa processen här.

Finska 2

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>