Anders Edgren, producent

Hej. Redaktören för Radioskrivarbloggen heter Anders Edgren, det är jag som svarar för regelbundna inlägg och dokumenterar verksamheten bakom kulisserna i Radioskrivarklubben.

Jag har jobbat som radioproducent på UR sedan 1991. I mitten av 1990-talet startades Radioskrivarklubben, först som en regional radioserie i Jönköpings län, senare utvecklades den till ett projekt för mellanstadiebarn i hela landet.

Målet med Radioskrivarklubben är att inspirera barn att skriva och vara ett experimentellt forum för att utveckla barns berättelser till radioäventyr. 2010 blev Radioskrivarklubben en kurs på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med namnet ”Musikproduktion i pedagogisk media” (7,5 p). Samarbetet med eleverna på Musikhögskolan har vitaliserat och utvecklat verksamheten och lyft barns berättelser på ett spännande sätt.

Det är också jag som initierar barnens medverkan i Radioskrivarklubben. Regelbundet besöker jag skolor runt om i landet och genomför skrivar-workshops för att inspirera barn att skriva korta berättelser. Våren 2012 genomfördes också ett samarbete med Berättarministeriet i Södertälje som har en intressant metod där barn kollektivt hittar på och skriver berättelser. Resultatet av vårens samarbete kan man höra på UR Play

2 comments

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>